Schade aan woning

Een vochtprobleem in huis is heel vervelend. Hoewel dit verschillende oorzaken kan hebben, zijn de gevolgen nadelig. Deze gevolgen treden zowel op korte als lange termijn op.

Schade op korte termijn

  • Muffe geur in huis: het vochtprobleem in uw woning kan op den duur een muffe geur afgeven door de aanwezige vochtige plekken.
  • Schimmelvorming: schimmels groeien enkel op vochtige plekken. Door het vochtprobleem kunnen in de woning vele vochtplekken ontstaat wat een ideale voedingsbodem vormt voor schimmelvorming.

Schade op lange termijn

Op lange termijn kan het vochtprobleem nare gevolgen hebben voor uw woning zelf. Denk daarbij aan:

  • Schade aan constructie: Wanneer het bouwvocht probleem niet wordt verholpen kan het groter worden en zelfs de isolatie van de woning aantasten, de sterkte van uitdrogende bouwmaterialen verzwakken en de houten constructies doen uitzetten.
  • Schade aan pleisterwerk: bij opstijgend vocht komen de muren in contact met grondwater, waardoor de muren vocht opnemen. De muren zijn vaak zo vochtig dat het pleisterwerk nat wordt en blijft. Deze vochtige plekken zijn een ideale voedingsbodem voor schimmels.
  • Schade aan behang: vochtige plekken op de muren kunnen ervoor zorgen dat het behangpapier zich loslaat of vochtige plekken in het belang ontstaan.

Neem op tijd maatregelen om deze gevolgen te voorkomen. Het negeren van het vochtprobleem maakt het probleem als maar erger met als gevolg dat de woning niet meer veilig is om te wonen.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod d.m.v. het aanvragen van offertes. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders