Muren impregneren

Doorslaand vocht is geheid het meest voorkomende vochtprobleem in woningen in Nederland. Wanneer er regen tegen de gevel van een woning aan slaat wordt dit aangezogen door de bakstenen. Door kleine openingen zoals scheuren of barsten weet het een weg te vinden naar binnen. Naast lelijke vochtplekken kunnen er ook schimmels ontstaan die, naast dat ze er lelijk uitzien, ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. U kunt doorslaand vocht behandelen door de muren te impregneren.

Impregneren van de muren

Bij impregneren wordt er een beschermlaag aan de buitenste muur gebracht om doorslaand vocht tegen te gaan. Tevens zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil minder snel hecht aan de muur, waardoor u langer geniet van een schone gevel. Wel is het belangrijk om eerst de gevel te reinigen om daarna de gevelimpregnatie te kunnen uitvoeren. Ook eventuele beschadigingen aan de muur dienen vooraf hersteld te worden zodat er geen gaten aanwezig zijn in de muren. De geschatte prijs van het impregneren van muren is €7 euro tot €12 euro per m2 (exclusief de reiniging en herstel van de gevel).

Behandel de muren in de zomer!

Wanneer de gevel een lange periode van warmte en droogte heeft gekend, is het behandelen veel makkelijker. Deze periode zal het uitdrogen versterken. Wel is het raadzaam om de gevel eerst droog te laten blazen met een warmtekanon.

Wat kost vochtbestrijding?

Benader meerdere vochtbestrijders in uw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor uw opdracht.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van vochtbestrijders