Kosten vochtbestrijding

De prijzen samengevat:
1) Opstijgend vocht: muren injecteren/onderkappen voor €90 - €170 euro per meter
2) Condensatievocht: ventilatiesysteem plaatsen voor €2000 euro per systeem
3) Doorslaand vocht: gevel impregneren voor €5 - €15 euro per m2
4) Lekkages: loodgieter inhuren voor €40 - €50 euro per uur ex. materiaal
5) Bouwvocht: droger huren per dag voor €60 - €100 euro
De prijzen kunnen nogal verschillen als het gaat om vochtbestrijding. Wat u uiteindelijk zult betalen is geheel afhankelijk van het soort vochtprobleem in uw woning en het bedrijf waar u voor kiest. Hieronder staan indicatieprijzen per vochtprobleem beschreven, zodat u enigszins kunt inschatten hoe hoog te kosten voor u zullen zijn.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht komt voor bij oudere woningen van voor de jaren '80 of woningen die gebouwd zijn met niet volledig vochtwerende materialen. In dat laatste geval kan het vocht via de muren naar binnen komen tot als gevolg opstijgend vocht. Woningen na de jaren '80 zijn voorzien van een waterkering en hebben daardoor geen last van opstijgend vocht.

U kunt opstijgend vocht aanpakken op twee manieren: muren injecteren of onderkappen. Wanneer u kiest voor muren injecteren wordt er een vochtwerend vloeistof in vooraf gemaakte gaten gespoten om in de toekomst het vocht te blokkeren. Deze aanpak begint vanaf €90 euro per meter.

Ook kunt u ervoor kiezen om de muren te onderkappen (ook wel waterkering aanbrengen genoemd). Hierbij worden twee rij stenen uit de buitenmuur gehaald en daar een waterkering aangebracht. De waterkering is een folie die gemaakt is van kunststof die wordt geplaatst op de eerste rij stenen om zodoende het grondwater tegen te gaan. Deze aanpak begint vanaf €170 euro per meter.

Condensatievocht

Condensatievocht is vocht in de woning dat ontstaat door dagelijkse activiteiten in huis, zoals douchen en koken. Wanneer de waterdampen van deze en andere activiteiten de woning niet kan verlaten op een natuurlijke manier, vanwege bijvoorbeeld de afwezigheid van een raam, zal het vocht zich afzetten op de muren van de ruimte. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan.

U kunt condensatievocht makkelijk tegengaan door de woning te voorzien van betere ventilatie. Dit kunt u doen door uw woning regelmatig te voorzien van schone lucht door gebruik te maken van een goed werkend ventilatiesysteem. Ventilatiesystemen beginnen vanaf €2000 euro en lopen op bij een hoger type model.

Doorslaand vocht

Het meest voorkomende vochtprobleem is ongetwijfeld doorslaand vocht. Wanneer er regen tegen de gevel van een woning aan slaat wordt dit aangezogen door de gevel en komt het door kleine openingen zoals scheuren of barsten naar binnen. Naast lelijke vochtplekken kunnen er ook schimmels ontstaan die naast dat ze heel lelijk zijn ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Bij doorslaand vocht gaat het om de buitenmuur die beschermd moet worden tegen ongunstige weersomstandigheden. Als deze muur goed is beschermd, kan er geen doorslaand vocht meer naar binnen. Doorslaand vocht kunt u aanpakken op drie effectieve manieren: vochtwerende verf, impregneren van de muren of nieuwe gevelbekleding. Vochtwerende verf is te vinden bij bouwmarkten vanaf €30 euro per emmer. Muren impregneren kunt u laten doen voor €5 - €15 euro per m2 en voor een nieuwe gevelbekleding kunt u het beste offertes vergelijken via onze offertepagina.

Lekkages

Waterlekken komen in verschillende soorten voor. U kunt een lekkage hebben aan een waterleiding die in een woning op een centraal punt binnenkomt en zich vervolgens vertakt. Bij die vertakkingspunten kunnen kleine lekkages optreden. Denk aan het druppelen van water langs de koppelingen.

Veelvoorkomende lekkage is een lekkage aan een verwarmingssysteem. Het gaat vaak om kleine lekkages in de aanvoer- en afvoerleidingen van het systeem. Bij deze lekkagesoort blijven de kleine lekkages vaak onopgemerkt, omdat het systeem zich achter de muur of vloer bevindt. Vaak is de oorzaak het boren in de wand of vloer, waarbij men per ongeluk deze buizen raakt. Dit is tevens ook het geval bij afvoerbuizen. De gevolgen merkt u pas na paar dagen op als er ergens waterdruppels of watervlekken aan het vormen zijn. Hierdoor legt men vaak de link niet met het klussen en wordt de oorzaak elders gezocht en kan in sommige gevallen dus leiden tot onnodige kosten.

Het opsporen van een lekkage is niet makkelijk omdat lekkages vaak verscholen zitten achter muren en onder vloeren. Een specialist kan u hierbij helpen. Zij beschikken over apparatuur speciaal ontwikkeld voor het vinden van lekkages. Het inhuren van een specialist koste rond de €40 - €50 euro per uur exclusief materiaalkosten.

Bouwvocht

Bouwvocht ontstaat door het bouwen en verbouwen waar gebruik wordt gemaakt van diverse materialen die vermengd worden met water, zoals bij stucwerk en beton. Na het uithardingsproces kan er nog vocht aanwezig zijn in het gebruikte materiaal. Dit vocht zal dan opnieuw een weg moeten vinden naar buiten wat kan leiden tot verhoogde concentraties van vocht in de woning.

U kunt bouwvocht het beste aanpakken door gebruik te maken van een bouwdroger. Het huren van een bouwdroger kost €60 tot €100 euro per dag. De bouwdroger onttrekt langzaam al het vocht uit de muren, zodat deze vochtvrij worden.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod d.m.v. het aanvragen van offertes. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders