Doorslaand vocht

Het meest voorkomende vochtprobleem is ongetwijfeld doorslaand vocht. Wanneer er regen tegen de gevel van een woning aan slaat wordt dit aangezogen door de muur. En door kleine openingen zoals scheuren of barsten weet het een weg te vinden naar binnen de woning. Een teveel aan vocht in uw woning kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Hoe kunt u doorslaand vocht het beste aanpakken?

Bij doorslaand vocht gaat het om de buitenmuur die beschermd moet worden tegen ongunstige weersomstandigheden. Als deze muur goed is beschermd, kan er geen doorslaand vocht meer naar binnen. Doorslaand vocht kunt u aanpakken op drie effectieve manieren:

Vochtwerende verf

U kunt het doorslaand vocht ook tegengaan door de buitenste muren van uw woning te verven met vochtwerende verf. Zo kunt u meteen ook een frisse uitstraling creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor een andere kleur. Er bestaan namelijke speciale verfsoorten voor buiten die de gevel beschermen tegen dit vochtprobleem. De buitenmuren dienen echter wel eerst gereinigd te zijn voordat u de muren kunt verven. De prijzen voor vochtwerende verf liggen tussen de €20 tot €40 euro per m2.

Impregneren van de muren

Bij impregnatie wordt er een beschermlaag aan de buitenste muur gebracht om doorslaand vocht tegen te gaan. Tevens zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil minder snel hecht aan de muur, waardoor u langer geniet van een schone gevel. Wel is het belangrijk om de gevel te reinigen om de gevelimpregnatie te kunnen uitvoeren. Ook eventuele beschadigingen aan de muur dienen vooraf hersteld te worden zodat er geen gaten aanwezig zijn in de muren. De geschatte prijs van impregneren van de muren is €8 tot 12 euro per m2 (exclusief de reiniging en herstel van de gevel).

Vernieuwen van de gevelbekleding

In sommige gevallen is het handiger om het probleem met gevelbekleding aan te pakken, omdat deze er niet meer goed uitziet en hierdoor vaak doorslaand vocht veroorzaakt. Deze oplossing is natuurlijk duurder dan impregneren of verven van de gevel, maar heeft andere voordelen. U kunt meteen ook uw buitenmuren isoleren waardoor uw woning er hierdoor weer als nieuw uit komt te zien. Wanner u de raamopeningen wilt vergroten of verkleinen is het opnieuw bekleden van de gevel aan te raden om doorslaand vocht tegen te gaan. De prijzen voor het bekleden van de gevel zijn vanaf €40 euro per m2 exclusief isolatie.

Belangrijke tip: laat het probleem in de zomer behandelen!

Wanneer de gevel een lange periode van warmte en droogte heeft gekend, is het behandelen veel makkelijker. Deze periode zal het uitdrogen versterken.

Laat uw vochtprobleem eerst checken door een vochtspecialist!

Voordat u overgaat naar een oplossing voor uw vochtprobleem is het vaak handiger om het probleem door een expert te laten beoordelen. Het kan namelijk een heel ander vochtprobleem zijn dan u denkt en hiermee bespaart u hoofdpijn en onnodige kosten voor uzelf. Zo zijn de bovenstaande oplossingen alleen geldig bij doorslaand vocht en heeft opstijgend vocht een hele andere aanpak nodig bijvoorbeeld.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod d.m.v. het aanvragen van offertes. Door de prijzen naast elkaar te leggen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders