Subsidies vochtbestrijding 2019

Soms kunt u in Nederland gebruik maken van deze subsidies:
1) Isolatie subsidies
2) BTW-verlaging (9%)
3) Groene lening
4) Lokale subsidie van gemeente

Een 'vochtbestrijding subsidie' bestaat niet echt, d.w.z. er bestaan geen specifieke subsidies voor het bestrijden van vochtproblemen in woningen. Echter kunt u via indirecte wegen soms een korting op renovatiewerkzaamheden krijgen.

Het is mogelijk om een subsidie te krijgen voor het verbeteren en duurzamer maken van uw woning, zoals bijv. het plaatsen van dubbelglas en het isoleren van de muren. Deze subsidies zijn er niet altijd maar als er een beschikbaar is in 2019 dan is het verstandig om hier direct gebruik van te maken, omdat de overheid bijna altijd snel door de subsidiepotjes heen is.

1) Het isoleren van de woning kan in specifieke gevallen helpen tegen vochtproblemen thuis. Particuliere huiseigenaren konden tot eind april 2017 een speciale isolatie subsidie ontvangen. De SEEH-regeling was een succes om het onder andere erg hard ging met het budget; de subsidiepot was vroegtijdig leeg. Voor deze groep is de subsidie op, maar kunnen VvE-ers nog steeds aanspraak maken op de SEEH-regeling omdat hier een apart potje voor is.

2) Een BTW-verlaging is op dit moment van toepassing op de arbeidskosten van diverse werkzaamheden aan een woning, denk hierbij aan het isoleren van de woning maar ook aan het schilderen ervan. U betaalt dus slechts 9% BTW op arbeid en heeft dus zomaar een korting van 12% te pakken. Op de website van de Belastingdienst leest u hier meer over.

3) Er zijn speciale leningen die door de Energiebespaarfonds worden uitgegeven voor het verduurzamen van woningen. Een duurzaamheidslening kent een lagere rente dan gebruikelijk en is speciaal bedoelt om een woning mee te verduurzamen. Waar kunt u zoal aan denken? Als u van plan bent om een van de volgende producten aan te schaffen maar hier geen geld voor heeft dan is een groene lening ideaal:

  • HR ketel
  • Woningisolatie
  • Isolatieglas
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler

Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen of rolluiken kan helpen. Soms zijn er ook kozijn subsidies waar u gebruik van kunt maken.

4) Er kunnen ook lokale subsidies beschikbaar zijn welke worden aangeboden door gemeenten en provinciƫn. Alle huidige regelingen kunt u vinden op deze website van de Rijksoverheid: www.energiesubsidiewijzer.nl.

Zoals eerder beschreven kan het vochtprobleem bij u thuis diverse oorzaken hebben. Laat u daarom adviseren door vochtbestrijders, maar win ook advies in bij isolatiebedrijven. Vraag gratis vochtbestrijding offertes op, of als u van plan bent uw woning te isoleren vraag dan vrijblijvende isolatie offertes aan.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Door offertes op te vragen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders